Lycka

Gavina gick igenom hela kollen utan problem. Helt frisk och fräsch, så nu är det dags för igångsättning.
 
2 veckor med skritt
2 veckor med skritt och trav
2 veckor med skritt, trav och galopp
 
Sen ska hon vara på banan igen och kunna ridas normalt. Känns helt underbart! Så nu gäller det endast att införskaffa sig en ny sadel till henne. Vi har beslutat att sälja vår dressyrsadel och sedan köpa en Prestige eller Butet sadel åt henne. Vår hoppsadel som vi har nu kommer jag behålla och sen köpa en fårskinnspadd till den så kan jag använda den på Egny när hon kommer. Då hon bara är 5 år så tror jag det är lika bra, hon kommer ju fortfarande växa och skaffa lite mer muskler. Tro mig, jag vet! När vi köpte Gavina växte hon 5 cm på första året. Var ingen liten 164 cm häst längre. Som tur är gillar jag stora hästar.
 
Längtar så himla mycket efter min nya lilla stjärna
 

Hoppas på det bästa

Nu sitter man här i väntrummet igen. Var in för tre veckor sedan då Gavina blev halt under ett ridpass. Skulle hoppa och när jag började trava så var hon halt på ytter fram. Jag böt varv och då böt Gavina ben att vara halt på till det nya yttre fram. Fick helt enkelt gå hem med henne och ringde veterinär Anna Semrén direkt. Anna kommer och förklarar då att Gavina hade inflammation i hela ryggen. Gick inte att böja bak då ryggen gjorde för ont. Tyvärr pga sadelfel, något vi försökt undvika på alla sätt med hjälp av sadelmakare. Men även specialister kan göra missar. 10 dagar på metacam sen in på Evidensia. Ryggen var bra men då hon stått och avlastat hade det blivit överansträngning båda fram. Enkel behandling och nu är det dags för återbesöket. Håll tummarna !

Dags igen

Har fått lite kommentarer angående att bloggen varit nere ett tag. Men nu är det dags igen! Anledningen till att bloggen har varit nere är ändrade "familje förhållanden" då jag och sambon gjort slut. 
 
NYHETER! 

Om ca 2 veckor anländer min nya stjärna. Ett sto från Holland f.09 efter campbell - navarone . Tävlad 1 m med prok certifikat. Prok certifikat innebär att hon är godkänd för avel i Holland. Ser henne som ett riktigt framtidslöfte!
 
 
Inte de bästa bilderna då dom är från en video. 
xoxo

RSS 2.0