Gymnastik övning - hoppning.

Denna övning satte jag upp på min lektion igår.
Är dock lite osäker på avstånden för de lite mindre ponnyerna när det gäller studsen men har för mig att det ska stämma. 
 
 
Detta ska då föreställa en linje... haha
 
Iallafall så är det räcke, två galoppsprång, enkelt studs, studsoxer, enkelt studs, två galoppsprång till räcke.
 

Lite gymnastik för hästen samtidigt som ni kommer få jobba arslet av er! 
 
Ryttare

Tänk på att komma in i en bra och bärig galopp mot första räcket. Det första avståndet kan kännas lite långt men bör ändå kännas bra. Tänk på att sitta upp och få tillbaka hästen i tid inför studs serien. I studsen måste du vara noga med att ha tryck i hästen men samtidigt sitta tillbaka och INTE kasta dig över hästen. Det handlar om balans och känsla. Därefter kommer det att kännas ganska så trångt till nästa räcke så då gäller det att sitta upp och få tryck i den där galoppen igen. Höjderna på räckerna är helt valfritt. Det är inga problem att hoppa lite högre höjder på denna övning.
 
Häst
 
Er häst kommer få träna upp den där baken. Det är en väldigt ansträngande övning med studsen för hästen. Speciellt med tanke på att vi har en liten studs oxer som innebär att hästen måste trycka ifrån lite extra mycket men samtidigt samla sig inför nästa studs. Sen är det mycket träning för hästen att först gå framåt, sedan samla sig inför studsen och till sist samla sig ännu mer för att rymmas till det sista räcket. Här handlar det alltså mycket om LYDNAD och GYMNASTIK.
 
Tänk på att inte över göra denna övning utan känn noga efter vad era hästar orkar med då även hästar kan få mjölksyra och det tär på musklerna om man då fortsätter.
 
Hoppas ni gillar den och samma här, om ni testar den så skriv gärna en kommentar sedan med hur det gick och kändes ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg jag kan kika in på?:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0