For you that don't know

Miss sunshine:
- Hur kallt är det hos dig då, och vart bor du? :)

Svar: Just nu är det omkring -15 skulle jag tro, i Boden iallafall.
Jag bor ju ibland i lägenheten i Luleå men min pojkvän och när jag var där i morse var det omkring - 17 men annars så bor jag med min familj i Boden.


I know, that you know, that I know

Tog bara en 20 minuters prommis eftersom att det är så jäkla kallt ute. Har efter det varit jute med soporna och diskat. Nu återstår det bara att plugga och äta någonting sen ska jag nog höra med gubben om vi inte kan se någon rolig film ikväll.


Tik Tok

 

I brist på annat tar jag en prommis runt kvarteret för lite frisk luft.


After the rain and the dark comes the sun - I

Catwalk of Eurostable. Min första häst som vi köpte den 16 april 2008. Okänd härstamning.

Catwalk köpte vi över film via kontakter då jag inte kunde ta ledigt och åka ner till Jönköping med mamma och pappa och kolla på henne. Tjurig som jag var lät jag inte heller mamma och pappa åka då jag ansåg att det var så orättvist. När hon sedn kommer upp och vi gtar ut henne ur transporten var det ingenting som vi trodde efter att vi hade sett videorna. Hon var så mager att man kunde se revbenen, hennes hals var så tunn och hon hade en riktig underhals. Hon såg ärligt ut som en hjort lite. Hon var också mindre än dom sagt att hon var. Ca 4-5 cm lägre. Då vi var nybörjare inom allt med hästhandel förstod vi inte riktit hur vi skulle göra med vet. besiktingarna utan vi litade på försäljaren. Vem kan ljuga om en häst skador?
När vi red henne gick hon inte heller som vi hade tänkt oss. Hon höll huvudet hög och tog väldigt korta steg, vi tänkte att det kommer bli bättre med tiden. Tiden gick och vi blev förälskade i henne. Efter 6 månader säger en ridinstruktör till oss att vi borde kolla upp hennes bakben vilket vi snabbt gjorde. Det visar sig att hon har en utläkt spatt skada i höger has. Veterinären säger att den här skadan har hon haft sen hon var en unghäst, hon var nu 14 år. Vi gjorde en behandling på henne vilket gjorde att hon utan problem skulle fungera som ridhäst igen så länge som hon höll igång dagligen. Veterinären ber sedan om att få kolla igenom hennes framben vilket vi inte förstod varför. Det visar sig att hon hade grad 4 smärtor i båda frambenen, max var 5.
Vi hade aldrig lagt märke till det då hon var lika halt på båda benen och hon hade aldrig försökt visa det på andra sätt som att stanna före hinder eller annat. Hon var alltid lika positiv.
Vi börjar då ytterligare en behandling på henne. Eftersom att det inte verkade bli bättre så röntgade vi frambenen och det visar sig då att det vuxit extra brosk på hennes fram kotor. Hon hade alltså pålagringar som hakade fast när hon böjde kotorna.
Vi försökte hur som helst att få henne frisk för vi ville inte skicka tillbakat henne till någon som mest troligt bara skulle sälja henne vidare. Efter 9 månader så hade hennes smärta sjunkit till 1,5 och 0,5 grader. Hon hade alltså kronisk inflammation i kotorna. Vi gjorde ett sista försök att få behålla henne genom att bedöva ena frambenet för att se om hon verkligen hade ont i benen. Hon haltade nu på det benet som inte var bedövat, varje steg hon tog.
Den 6 januari 2010 fick hon sitt avslut. Det var någonting av det jobbigaste jag varit med om. Att borsta henne, täcka henne, lasta henne, lasta ur, föra in henne i stallet där hon kulle avlivas, säga farväl och veta att jag kommer aldrig mer se henne. Under hela den dagen så lät jag bli att gråta då jag inte ville att hon skulle märka att jag var ledsen. Jag lät henne tro att det var tävling på G och att det var därför hon lastades.
Innan vi for så såg jag till att hon fick sova utan grimma men med sitt fina, vinröda fleece täcke. När jag satte mig i bilen och fick samtalet att "allt har gått bra. Det gick fort och utan problem" så bröt jag ihop och paniken kom. Sen har jag aldrig haft så dåligt samvete förr över någonting. Hur kunde jag bara lämna henne där för att dö? Jag visste ju ändå att det var det rättvisaste man kunde ha gjort. Hon skulle ändå inte ha kunnat vara en häst annars. Hon hade aldrig kunnat stå utan att känna smärta.

Hon är saknad.
Datumet på bilden stämmer självklart inte. Det var iallafall vår första vinst tillsammans.




I can make it

Har precis kommit hem från en rid tur i det fina vädret med Gavina. Har varit super trevligt, det är när man har så här kul som man verkligen inser varför man gör det man gör.
Sitter och äter lite flingor med halv gammal mjölk och ska snart dusha innan jag och Julia åker på hockey klockan 16. Fick ju en överaskning igår då älsklingen kom förbi och väckte mig. Det gjorde min helg! :) Efter matchen far jag till Luleå och spenderar natten.

Ni missade väl inte veckans blogg vinnarehttp://ediary.blogg.se/



And the winner is...

Anledningen till att jag valde den här bloggen är att hon håller er up to date med flera inlägg om dagen. Det är en blogg som väcker ett intresse och ni får både text och bilder. Hon skriver om tips, kläder, shopping, frågor och svar samt att hon har videor. Det är helt enkelt en trevlig och rolig blogg. Mitt tips till er läsare är att kika in!

http://ediary.blogg.se/




Utrymningsplan

Idag blir det att fara på Nordpoolen en sväng med mina brudar. Efter det ska jag bjuda dom på middag och så blir det något glas. Sara skulle vara söt och göra en efterrätt och om jag inte minns fel gjorde hon en kladdkaka. Sen får vi helt enkelt se vad som kvällen har att erbjuda.
Imorgon ska jag nog försöka rida en hopp kurs för Robert J om det nu passar med allas planer. Utöver det så har jag nog inte så mycket att säga. Jo, mitt prov som jag gjorde idag gick faktiskt bättre än jag trodde så är inte riktigt lika neg längre.



Kom ihåg att vara med i "veckans blogg". Allt ni måste göra är att skriva att ni är med ;)


Veckans blogg



Allt ni behöver göra är att kommentera att ni är med innan Lördag 18:00 så ska jag kolla igenom alla era bloggar och välja ut den blogg som jag dras mest till. Vinnaren kommer upp här på Lördag kväll! Håll utkik.

Lycka till!


This is my life

Dagen innan provet har jag fått reda på att jag har läst helt fel sidor. Har läst 61-62  201-209   296-308  när det egentligen är 61-62  201-205  285-308. Är då f** inte glad nu. Huvva!




I will make you smile again

Nu ska ni få höra kvällens planer. Ska pluggeli-plugga nu ett tag sen göra mig klar för ett fika på stan med mina damer. Efter det blir det att åka på Lars match klockan 19 och tillsist, plugga. Kanske lyxar till allt med en hårinpackning ikväll också.. Fy för skolan!!



When we first meet

Kör en favorit i repris och käkar flingor samt pluggar såhär kring 22:30 tiden. Skolan tar verkligen död på en! Fyfan så jobbigt det känns att jag inte kommer ha tid att träffa älsklingen i veckan. Enda dagen han skulle ha tid den här veckan har jag lovat bort mig till mina damer. Huvva!!

Stryk det

I mitt negativa mode igår så drog jag av lösnaglarna för "äkta är bäst". Ångrade mig idag och gjorde nya. KORTARE dock! Ska jag ha lösnaglar ska dom vara korta för jag lär lessna fort ändå. Får väl se när jag sliter bort dom ;)


All I need to say right now

Är en sjukling idag men passar på att plugga till morgondagens prov. Med en kopp teoch lite digistive blir allt bra. Har 7 sidor kvar sen blir det en efterlängtad lunch. Men vad ska jag göra för mat? Någon som vet bra sjuklingsmat om man är förskyld? Eller ni kanske bara vet någon mat som är lätt att göra överhuvudtaget. Och nej, här beställs ingen pizza..


A feeling passes between you both

Klockan är 22:08 och jag sitter och pluggar. Huvva! Har läst 21 sidor och har 9 kvar sen ska jag äntligen bädda ner mig och ta den där skönhets sömnen som jag förtjänar. Är ändå ganska härligt att sitta här och plugga med en kopp te och en skål humble bee's flingor.
Idag har vi firat världens underbaraste Kenneth Silverplats som har fyllt år. Vi har haft en hel del på besök och ätit en massa gott fika som mamma gjort under dagen. Har helt enkelt varit en toppen kväll ! :)
Tog tid på mig och stoppade på nageltoppar (ca 2 h) men efter dom var på lessnade jag efter ca 1 h och tog av dom igen. Äkta är bäst känner jag! Var väl värt ett försök iallafall.


Yoü and I

Jag kanske är galen men har redan börjar fundera över vilken typ av balklänning jag ska ha på mig. Fy, längtar inte till nästa år då paniken över hår, skor, smink och kavaljer kommer. Men jag känner mig själv och det lär nog bli en klänning åt det svarta hållet.

'


Every tear is a waterfall

Hej på er.
Ska precis plugga lite samhälls men hade tänkt berätta lite om mig helg först. I fredags så for jag till Elina där vi hade taco kväll med Sara, Lina och Amandah. Var otroligt trevligt och kändes som om tiden bara flög förbi men jag var tvungen att åka hem tidigt då det väntades tidig stall morgon.

Igår så var jag som sagt på stallet och red ett super morgon pass med Gavina som förövrigt är otroligt dyr just nu ska ni veta! Vi körde mycket trav arbete och tränade på att hon skulle vara snabb på kommando och då menar jag att hon skulle vara snabb på att lyssna. Det ska inte ta 10 m innan hon gör ett avbrott. Har börjat rida på ett jaktkandar då och då för att träna upp lydnaden. Jag är ju egentligen emot skarpa bett men ibland är det nödvändigt och det skadar ju inte att hon blir bättre dagarna efter han använt det.
Efter ridningen for jag och Lars på stan och handlade upp hans presentkort på Örjans som har super rea! Det blev en skjorta, en kofta och en vanlig tröja för endast 700 kr. Allt det skulle egentligen gå på ca 1400 kr. GÅ DIT ALLA!

Blev tillslut en tur på badhuset där två riktigt härliga små killar gav mig ett rejält skratt. Dom var väl kring ca 9 år och jag hör någonting bakom mig och när jag kollar bak ser jag två killar med simglasögon på sig som simmar bakom mig och "checkar vyn", när dom sedan simmar förbi så känner jag hur den första killen nyper tag på min högra skinka och verkligen HÅLLER TAG. Den andra killen som kommer efter råkar missa och sträcker sig så mycket han bara kan under vattnet för att nå men det var förjävels, he could't make it! Just nu skrattar jag så jag håller på att dö och kunde knappt berätta för Lars som sedan frågade vilka det var och när han såg dom kunde inte heller han sluta skratta. Sen tog vi en sväng förbi BRK och kollade på Jane kursen som var och som avslut på ett helt perfekt dag så åt vi middag på Far East med familjen och några ur släkten för att fira Gustav, Linn och pappa. Beställde en blodig oxfilé med stort B på blodig som kom in som rå, skickade tillbaka och fick en well done. Äsch, var riktigt nöjd ändå! Förrätten och efterrätten var tipp-topp.

Idag har jag inte gjort lika mycket. Har endast myst i sängen med min karl och när han for på match i Kalix så for jag på handboll med mamma och pappa. Bodens damer förlorade med 20-24 om jag inte minns helt fel. Tog sen en kort sväng förbi stallet och kollade så allt var i sin ordning och tog in Gavina och nu sitter jag som sagt här vid datorn och ska plugga.

Om ni orkat läsa allt så GRATTIS!! Önska mig lycka till ;)



So we say, how are things today?

Hej alla.
Ska snart byta om och fara på gymmet ett tag och köra lite ben/mage. Känns otroligt skönt att äntligen börja träna igen. Har känt mig lite lat då jag förr gymmade 5 dagar i veckan och red 3-4 dagar i veckan, men man har helt enkelt inte alltid tid för allt.
Efter gymmet blir det att fara och hämta hö till stallet för det har börjat ta slut men det ska inte göras först än klockan 19 så hinner med ca 1,5 h på gymmet och till slut kanske jag ska se om jag får hit miss E.
Godkväll på er!



All I want to say is that they don't really care about us

Min dag har verkligen varit upp och ner, ut och in och allt den kan vara. Tänkte klaga av mig lite här nu då Lars är borta på träning så har ingen att klaga hos.

Började med att jag missade min buss till Luleå så jag var tvungen att vänta 20 min vilket innebar att jag inte kunde få hämtning av Lars utan fick åka in till stan med bussen och byta. Någon kvinna ska hoppa på bussen vid tredje hållplatsen men har glömt pengarna och buss chaffisen kunde inte bjuda henne på en resa till sävast vilket innebar att hon tvingade bussen att vänta tills hennes man kom med pengar, 7 minuter. Bussen gick inte heller till busshållplatsen som jag trodde utan fick gå en bra bit då jag upptäckte det sent. Sen så missade jag bussen i stan med sekunder så fick vänta ytterligare 20 minuter till nästa buss. Sen väl på bussen så visade det sig att dom inte tog kontant längre så fick betala 20 kr för en jävla buss resa i onödan för han hade inte växel och jag hade ju inte mitt kontokort. Sen sitter någon kille bakom mig med headset och spelar as hög rock, som om jag vill lyssna på det? Helt onödiga saker att klaga på men ibland blir jag bara för less.

Nu iallafall har jag sytt ihop Lars jeans och gjort mat så ska käka lite nu innan han kommer hem :)

http://www.sporthorse-data.com/d?i=10762526

Kolla vad jag har fixat btw (häst människor).




It's our day

Har sista lektionen nu sen blir det att skynda, skynda, skynda till stallet och rida hopp lektion för Robert J med Elina och hennes hästar.

Ikea gav ganska mycket igår faktiskt. Köpte två vaser, två stolar, ljus, tallrikar, paket tråd och dusch drapperi. Fina saker!
Var så död när jag kom hem dock så jag somnade klockan 19:30 och sov till 07:30. Väl behövligt men dock jävligt dåligt för man blir ju egentligen inte piggare. Har en riktig huvudvärk idag.

Måste förövrigt lämna in mobilen som drar batteri som tusan. Måste ladda den två ggr per dag. Och sen ska jag in med klockan som har slut på batteri.


Happy B-day

Idag fyller min kärlek 23. Vem vill inte fylla år fredag den 13?
Han har fått ett presentkort från mig och mina föräldrar på Örjans i Boden vilket innebär att han måste ta med mig när han handlar. Kanske får honom till att köpa en mysig stickad ;)



Vi har inte kunnat sluta skratta åt den där reklamen då tjejen ger sin kille en ny telefon och hon får en tavla som han har gjort själv, där av så fick Lars en riktig hemmagjord tavla med ett presentkort under bilden.

Ska ta en tidig kväll nu så att jag orkar upp ganska tidigt imorgon då hans föräldrar kommer och hälsar på så jag måste hinna städa eftersom att Lars inte kan då han har prov imorgon, på en lördag.


It's better if you do


nu kilar jag till sängen där min karl väntar


We found love

Godkväll alla godingar.

Jag sitter just nu och kollar på lite snygga skor som jag funderar på att införskaffa. Det finns en hel del som faller mig i smaken faktiskt. Är extra kär i ett par med nitar just nu men kommer säkert hitta andra som jag också vill ha minst lika mycket.

Kul att se att jag får fler och fler läsare faktiskt. Försöker hålla er så uppdaterade som möjligt men problemet är ju fortfarande att vi inte lyckats få tummen ur röven  och fixa datorn så när jag uppdaterar är det antingen när jag är i Luleå eller när jag är i skolan. Tycker ändå att jag sköter det ganska bra.





Nå, vad tycks om dessa skönheter?


Frågor..

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
- Det är klart att jag gjorde. Tex startade jag en blogg?!

Höll du några av dina nyårslöften?
- Jag hade inga nyårslöften då jag inte känner att jag har någonting speciellt att sluta/börja med. Har inte nyårslöften nu heller.

Fick någon du känner barn?
- Ja! Min älskade bror och hans tjej fick en son 4 januari som heter Theo.

Dog någon som stod dig nära?
- Ja, min moster Agneta gick bort i cancer för ca 4 månader sen.

Vilka länder besökte du?
- Italien, England och Spanien.

Vilket var ditt största misstag?
- Att jag tog saker och ting för givet. Det är svårt att inse att någon man älskar kommer försvinna om man säger så. Jag önskar att jag skulle hålla mer koll på presenterna jag fick av Agneta och att jag spenderade mer tid med henne när jag hade chansen.

Har du varit sjuk eller skadat dig
- Sjuk har jag ju självklart varit, alltså en och annan förskylning och magsjuka. Utöver det har jag fått en förslitning på ligamenten i mitt högra knä under Rom resan i maj och jag har fått konstaterat att jag har wiplash.


Vad spenderade du mest pengar på?
- Att äta ute med mina fina tjejer och kläder.


Vad gjorde dig riktigt glad?
- Mina underbara vänner och alla nya människor jag har mött. Eller ja, kanske inte alla ;) Sen så har min familj såklart gjort mig riktigt glad, men det är ju ingen nyhet för mig.

Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort tidigare år?
- Det har väl varit både och. Började ur uselt och slutade helt fantastiskt.


Finns det någonting du önskat att du lagt mer tid på?
- Ja. Ridningen och pluggandet konstigt nog.


Hur var din julafton?
- Den var också lite upp och ner. Man saknade ju Agneta men samtidigt så fick jag spendera min jul med resterande av min fina släkt från mammas sida.

Blev du kär?
- Ohja! ;)

Hatar du någon som du inte hatade förut?
- Haha, no comments.

Vem har du spenderat mest tid med?
- Min bff Elina Andersson, familjen, hästen och kärleken.


Vilken var din största musikaliska upptäckt?
- Bättre sent än aldrig men Volbeat.


Önskade du dig något som du fick?
- Ja. Mycket faktiskt.

Önskade du dig något som du inte fick?
- Ja. Att ha kvar Agneta och att min allergi för hundar och citrus skulle bara "poff" försvinna!

Har du förändrats under året?
- Jodå, men inte så att jag tycker att det är negativt.

Vad gjorde du på din födelsedag?
- Jag firade med släkten och hade fest nån dag senare.


Vad fick dig att må bra?
- Vänner, husdjur och familj, samt kärleken.


Vilken kändis var du mest sugen på?
- Danny ;)


Vilken var din bästa månad?
- Osäkert. Har haft flera otroligt bra månader ;)

Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
- Det finns det väl alltid. Om inte enligt dig själv så finns det alltid andra som tycker det.

Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
- Kommer studera mer. Tragiskt!!

Din största kärlek 2011?
- Mr Lars Örnberg.




Har ni några frågor så ställ på... ;)

 


Good night my dear



På bilden ser ni ju vad jag hade på mig på nyår. En skjorta märke Object från Bubbleroom. Kort fram och knä lång bak. Ett par leggings i läder imitation men bojkottade klackarna och körde på converse istället.

Har nyss varit på pasta backen och ätit plankstek med älsklingen. Nu blir det att plugga lite sen ska vi se film och bara ha en mys kväll.


Keep it going

Ojojoj, var fem dagar sen jag bloggade nu. Har helt glömt bort det faktiskt.

Hade ett helt okej nyår med en hel del av mina fina vänner. Vi åt sushi, pratade och hade riktigt lugnt och mysigt innan det drog igång. Det blev tillslut en riktig fest och jag hade sjukt kul men tyvärr blev det lite väl många personer och mycket försvann så hon som höll i det valde att be alla gå men som tur är så är ju den någon min bästa kompis så jag och Lars stannade där och hade fortsatt trevligt hela kvällen. En resorb innan kvällens slut och ingen bakfylla för någon av oss.

Känns helt underbart att vara igång igen med Gavina men det är ju så att det aldrig ska vara helt bra för mig har jag märkt för när jag var hos sjukgymnasten igår för att kolla upp ryggen och knät så upptäckte han att en av mina kotor i nacken har blivit inflammerad så nu måste jag lära mig att hålla ner hakan lite och det är väl inte det lättaste när man hoppar med en häst? På vägen ner ska man ju förbereda sig för att komma tillbaka i sadeln och få tillbaka hästen samt planera sin väg vidare efter hindret och då bör man ju kolla upp men det känns lite svårt om man ska hålla huvudet neråt. Tror helt ärligt att det är lika bra att bara skita i allt det här och leva livet med lite smärta, jag har ju klarat av det i drygt sju år.

Idag har jag varit och köpt en present till Theo som fyller hela ett år imorgon. Helt sjukt hur fort tiden går alltså, sen har jag pluggat lite matte till provet efter lovet och till sist har jag lagat mat åt mig och Lars samt diskat så nu blir det att bara ta det lugnt.

Ska försöka hinna med att blogga imorgon med men ska plugga på morgonen sen klockan 15 ska jag vara hemma i Boden och fira Theo och sen efter det plugga, plugga, och plugga. Förbannat kul lov!!







RSS 2.0